Güvercinlerde Sarımsak kullanımı

“Güvercinler için sarımsak popüler, yaygın olarak kullanılan bir üründür sadece güvercinler üstündeki tesirleri hakkında katı, net bilimsel bilgiler kıttır. Sarımsaktan üretilen tozlara, haplara ve yağlara kadar her şey sıhhatli besin mağazalarında, marketlerde ve güvercinler için ürünler satan dükkanlarda satılmaktadır. Hakkaten yararları var mı yoksa yalnız gözlemcinin gözünde “yarar” mı var; Doğrusu sarımsak ürünleri kullanan yalnız meraklısı mı? Yarış güvercinleri için fazlaca azca bilimsel data hazır bulunmakla beraber, insanlardan ve laboratuvar hayvanlarından meydana getirilen deneylerde güvercinlere kadar data çıkarmak mümkün olmalıydı…

Her şeyden ilkin bir takım çalışmaya dayanan mantık, sarımsağın en iyi kaynağının taze sarımsak bulunduğunu söylüyor. Sarımsak tozlarının, sıvıların ve yağların hazırlanışındaki üretim prosedürleri mühim farklılıklar izah edebilir ve sarımsak bu sıvıları ve tozları üretmek suretiyle işlendiğinde barındırdığı etken bileşikleri fazlaca kolay kaybedebilir. Sarımsakta bulunan yararlı bileşiklerin birçoğu işlenmiş ürünlerde var ise da bu ürünlerden kaçınmak en iyisidir. Ek olarak sarımsağın bir takım kilit kimyasalı kaybetmemesi için, karanfil sarımsakları ezmek ve onları direkt güvercinler için ısıtmak yada kaynatmak yerine direkt içme suyuna ilave etmek daha iyidir. 60 ° C’nin üstündeki ısıtma sarımsak dişlerinin koku ve tıbbi özellik yitirilmesine niçin olabileceğini ihmal etmeyin.

İkincisi, sarımsak, sindirim sistemi ve vücut dokularında hastalık üreten bakteri, mantar ve mayaların, içme suyundaki dönemde sayılarını azaltarak geçici bir antibiyotik tesiri sağlayabilir. Üçüncü olarak, sarımsakta bulunan esansiyel mineral selenyum ve germanyum, birçok çeşit hastalık üreten organizma ile savaşım etme kabiliyetlerini arttırmak için güvercinlerin bağışıklık sistemini destekleyebilir. Evcil hayvanlarda, selenyum, bağışıklık sisteminin düzgüsel gelişiminde yavru uterusta yetişirken mühim olarak bilinir. Selenyum ve E Vitamini eksikliği kati bir yan etkiye haizdir (Sallabaş vb), bundan dolayı bu eksikliklerde bağışıklık sisteminin gelişimi gecikmiştir. Netice olarak,

Dördüncüsü, insan tıbbında kan pıhtılarının (insanlarda kalp krizi ve inmelerin sebebi) çözülmesi ya da bunların oluşumunun engellenmesi önemlidir, sadece yarış güvercinlerinin arterlerindeki yağlı maddelerin birikmesine karşı oldukça dirençli olduğu bilinmektedir. İnsanlarda bu yağlı maddeler kan damarlarını tıkayabilir yada damar yağlı birikintiler ile daraldığı noktada pıhtının oluşumuna niçin olabilir ve kalp krizi yada inme ile sonuçlanır. Yarış güvercinlerinin aksine, et için üretilen güvercinler, kaslarında yağlı maddelerin birikmesine karşı oldukça hassastırlar. Bundan dolayı sarımsak güvercinlerin kas yapısına yarar sağlayabilir, sadece yarış(performans) güvercinleri bu tür birikimine karşı oldukça dirençli olduğundan sarımsağın kan damarlarına tesiri o denli büyük olmayabilir.

Beşinci olarak, toksinlerden arındırıcı bir madde olan sarımsak, “”kan temizleyicisi”” yada “”doku temizleyicisi”” olarak rol oynayabilir – bu cümlelerin ne anlama gelebileceği bir yana, cehaletten dolayı büyük oranda zarara niçin olabilir. Her iki cümle de hakikaten hiçbir şeyi açıklamayan anlam ifade etmeyen ifadelerdir, sadece güvercin yarışının gizeminde yaygın olarak kullanılırlar! Bunun yanı sıra, sarımsağın içindeki kimyasal bileşiklerin, vücuda zararı dokunan maddelerin toksinleştirilmesi, nötralize edilmesi yada yok edilmesi için destek olabileceği emareleri vardır. Güvercinlerde, bir yarıştan sonrasında sarımsak kullanılması, kuşu düzgüsel yarış koşullarına geri döndürmede “”ne anlam ifade edecek olursa olsun”” “”depresif”” rejimlere destek olabilir. Laktik asidozun, geri dönen yarışçılarda gerçek bir problem olup olmadığı hala tartışmalıdır, Bu sebeple, yağ, kuşkusuz yarış için en mühim yakıttır, ve kuşların uçarken enerji için yağ yakması vücutta aerobik bir işlem olduğundan, glikojen anaerobik bir süreçte yakıt olarak kullanıldığında ortaya çıkan laktik asit en azından herhangi bir oranda üretilmemelidir. Bir yarışın bitiminde frenleme ve iniş, muhtemelen anaerobik işlemlerdir, sadece bu şeklinde süratli olaylardan üretilen laktik asit miktarı azca olmalıdır. Kuramsal olarak, insanların maraton koşucusu son 100 metre hızla koşabildiği şeklinde, kuşların aslına bakarsak yarışın son birkaç milini sprintlediği gösterilebilir, o vakit laktik asit üretilir ve ortadan kaldırılması gerekir. Laktik asidin,koşunun son ayağını hızlandıran insan mesafesi koşucularında üretildiği biliniyor. Bununla beraber, bir çok durumda, çoğu zaman 20 dakikalık “serinletilmiş” bir yürüyüş, laktik asidi sistemden “yakar” yada yok eder. Uzun devam eden yorucu bir performanstan sonrasında makul bir süre süresince uçmayan güvercinlerin göğüs kaslarında belirgin bir şişme meydana gelebileceği bilinmektedir; bu sert ve tahta benzeri göğüs kasları şişer. Kuşlar “bağlı” hale gelir ve yerden en alçak tünemiş ya da yuvalama kutularına uçarken dahi zorlanırlar. Bu bilgiler göz önüne alındığında, bu tür durumlarda laktik asidozun karışması ihtimaller içindedir ve muhtemelen mümkündür ve bir yarıştan sonraki erken egzersizlerin bu problemi ortadan kaldırması da mümkündür. Bu zamanda içme suyunda öğütülmüş taze sarımsak kullanılması, karaciğer ve öteki organların laktik asit ve öteki bileşikleri metabolize etmesine ve kuşların düzgüsel yarış koşullarına geri getirilmesine destek olabilmesi için ilave yarar sağlayabilir.
Özetlersek; Yarış güvercinleri için sarımsak oldukça çok büyük bir şey olmaya devam ediyor ve meraklılar olarak bunu net olarak bilmeden kullanıyoruz; Sadece bilgisizliğimiz insanoğlu ve baytar tıbbi toplulukları da dahil olmak suretiyle birçok şahıs tarafınca paylaşılıyor ve kimileri sarımsağı önermek için kati olmayan detayları kati olarak veriyor. Sarımsak kullanımının elbet pozitif yönde tesirleri vardır, bu makalede daha ilkin belirtildiği suretiyle, laboratuvar hayvanlarında ve insanlarda meydana getirilen emekler, sarımsağın kullanılmasından arzu edilen bazı tesirleri önermektedir. Bu etkilerin performans güvercinlerine direk olarak uygulanıp uygulanmayacağı şu an bilinmiyor. Bununla beraber, insan ve laboratuvar hayvan deneylerinden elde edilmiş kanıtlar ve birçok güvercin meraklılarının ampirik deneyimi, dikkatle kullanıldığında, içme suyunda kullanılan sarımsağın ezilmiş dişlerinin, yıl süresince bilhassa yetiştirme ve yarış sezonunda son aşama yararlı bir ürün olabileceğini düşündürmektedir; Günümüzde sarımsak bazlı yağlar, tozlar ve haplar da kullanılıyor sadece muhtemelen işlenmemiş sarımsaktan daha azca faydalıdır. Sarımsak etken maddelerinin ekstraksiyonunda daha yeni gelişmeler mevcut yöntemlerle ilişkili mevcut problemleri ortadan kaldırabilir. Bu problemler çözülene kadar taze derişik sarımsak tıbbi özelliklerinin en iyi deposudur. Öğrenilecek fazlaca şey var! Bu yazı yalnız yüzeyi çiziyor. Sarımsak etken maddelerinin ekstraksiyonunda daha yeni gelişmeler mevcut yöntemlerle ilişkili mevcut problemleri ortadan kaldırabilir.

Admin'nin avatarı

Yazarlar Admin

Kuscular.net sitesi 2010 yılında kurulmuştur amacımız insanların güvercinlerini güvenle alıp satmasıdır